5 міфів про консервацію
Дієтологи не перестаючи сперечаються про користь домашньої консервації - одні впевнені, що після термічної обробки овочі і фрукти не принесуть користі, інші ж, навпаки, впевнені, що дозу корисних мікроелементів наш організм все ж зможе отримати.
Міф №1 - "Під час консервації овочі і фрукти втрачають корисні властивості"
Існує думка, що під час консервації овочі і фрукти втрачають корисні властивості - це безумовно так, вітамінів стає менше. Однак користь організм все одно отримує.
Так, наприклад, під час термічної обробки багато вітамінів і мікроелементів дійсно руйнуються, наприклад вітамін С. В той же час лікопін, бета-каротин в підігрітому вигляді набагато простіше засвоюються організмом. Наприклад, лікопін, що міститься у великій кількості в помідорах, а також овочах і фруктах з червоним відтінком і відомий тим, що розщеплює жири і має антиоксидантні властивості.
У свою чергу бета-каротин допомагає організму зберегти цілісність клітин, в цілому бореться зі старінням, зміцнює імунітет і також володіє антиоксидантними властивостями.
У той же час деякі мікроелементи просто не руйнуються навіть при термічній обробці - наприклад, кальцій і магній. Виходить, що дозу корисних речовин і мікроелементів наш організм все ж таки отримає.
Міф №2 - "Для магазинної консервації використовують неякісні продукти"
Варто пам'ятати, що при використанні неякісних овочів і фруктів рецепт просто не спрацює - спосіб обробки плодів не дозволяє використовувати зіпсовані.
Міф №3 - "Для консервації не варто використовувати йодовану і морську сіль"
Міф про те, що для консервації не варто використовувати йодовану сіль з'явився кілька десятиліть тому і з тих пір плутає господинь. Справа в тому, що раніше в процесі збагачення солі йодом використовували йодит калію, який міг негативно позначитися на якості домашніх солінь і консервації. Однак у сучасному процесі йодування використовують йодат калію, який жодним чином не зіпсує домашні закрутки.
У той же час медики підкреслюють, що для консервації важлива чистота солі, різні домішки можуть зіпсувати не тільки вид, але й смак солінь.
Кухарі та дієтологи зійшлися на думці, що морська сіль, яка містить близько 40 мікро - і макроелементів, є кращим варіантом не просто для приготування страв, але і для консервування. До того ж у ній набагато більше користі, ніж у звичайній, а відповідно і консервація стане кориснішою.
Міф №4 - "Консервація погіршує апетит"
Вчені і дієтологи вже давно прийшли до висновку, що консервація не тільки містить корисні мікроорганізми, але і прискорює метаболізм. Правда, від вживання консервації вечорами медики все ж радять утриматися - вміст солі може на ранок призвести до набряків.
Міф №6 - "Консервація відносно новий спосіб зберегти продукти"
Під час розкопок могили Тутанхамона археологи знайшли глиняні форми запечатані спеціальною смолою. Як виявилось в них поміщали різні овочі і фрукти, а після заливали їх оливковою олією, що дозволяло маринувати і довше зберігати продукти. Так, що консервація аж ніяк не новий спосіб зберегти продукти.
Тож купуйте продукцію ТМ «ZaXaR» і будьте впевнені - наша консервація завжди якісна та корисна!
Контакти
БЕРЕСТЕЧКІВСЬКИЙ ПЛОДОКОНСЕРВНИЙ ЗАВОД
45765
Волинська область, Горохівський район,
м. Берестечко,
вул. Незалежності, 70.
тел/факс: (03379) 95-2-44
тел: 067-332-67-22
e-mail: oazaharchuk@gmail.com