Пухкі французькі круасани з начинкою «Рафаелло» і «Шоколад-фундук»
Круасани – це, напевно, найвідоміша французька випічка, навряд чи знайдеться людина, яка не знає, що це таке. Всі пробували правильно приготовлені круасани назавжди запам'ятали цю рум'яну хрустку скоринку і її п'янке поєднання з найніжнішої начинкою – шоколадом, сиром, кремом і т.д.
Навчитися готувати справжні круасани, між тим, не так важко, як здається.
Сьогодні круасани вважаються одним із символів Франції, проте вперше, згідно з історичною версією, їх приготували зовсім не в цій країні, а в Австрії, звідки рецепт цих смачних булочок привезла до столиці світової моди і кулінарії Марія-Антуанетта.
Круасани – справжній символ французької кухні взагалі і французького сніданку зокрема. Щоб зробити круасани своїми руками, потрібно запастися домашнім або магазинним листковим тістом, а також будь-якою начинкою за бажанням.
Для круасанів краще всього підходить, звичайно ж, домашнє листкове тісто, зроблена з високоякісних інгредієнтів. При цьому зверніть увагу, що круасани будуть пишніше, якщо ви приготуєте для них дріжджове листкове тісто. Круасани можна робити зовсім без начинки, як прийнято у Франції, а можна робити з густим повидлом, шматочками фруктів, шоколадом, згущеним молоком, сиром, шинкою тощо.
Класичні круасани з домашнього листкового тіста
Інгредієнти:
- масло вершкове 82% – 350 г;
- борошно – 500 г;
- молоко – 200 мл;
- яйця – 2 шт;
- дріжджі свіжі – 40 г;
- олія – 30 мл;
- цукрова пудра – 30 г;
- сіль – 8 г;
- розпушувач – 2 г;
- Начинка - "Шоколад-фундук" від ТМ "ZaXaR"
Приготування:
Класичні круасани добре готувати на домашньому листковому дріжджовому тісті. Для цього варто спочатку підготувати масло: викласти трохи розм’якшене масло на припудрену борошном харчову плівку або на аркуш паперу для випічки, накрити плівкою або папером, а потім відбити кухонним молотком, зробивши прямокутник розміром приблизно 10х12 см. Масло прибрати в морозильну камеру на 10 хвилин.
Тісто. Дріжджі розчинити в молоці, а борошно змішати з розпушувачем і цукровою пудрою, додати в суміш яйця, влити олію та додати сіль. В отриману масу влити розчинені в молоці дріжджі. Замісити тісто. Вимішувати 2-3 хвилини.
З тіста зробити прямокутник 12х20 см. Прибрати в холодильник на 30 хвилин, обернувши плівкою. Потім тісто дістати, викласти на присипаний борошном стіл. На одну половинку прямокутника тіста викласти підготовлене масло. Трохи розім’яти руками масло з країв, накрити другою половиною тіста. Краї защипити. Обережно розкачати прямокутник тіста до товщини 1 см. Розгортати потрібно від центру тільки по напрямку вперед і назад. Скласти отриманий довгий прямокутник тіста втричі і прибрати спочатку на 15 хвилин в морозильну камеру, а потім ще на 15 хвилин – в холодильну.
Охолоджене тісто дістати, знову розкачати в довгий прямокутник товщиною близько 1 см, але розгортати слід вже в перпендикулярному від попереднього разу напрямку. Потім знову скласти в 3 рази і знову охолодити. Процедуру повторити ще як мінімум 3-4 рази. Кожен раз при цьому тісто розкачувати перпендикулярно попередньому напрямку розкочування.
З готового дріжджового листкового тіста зробити круасани. Для цього тісто розкачати в пласт товщиною близько 5 мм, розрізати тісто на рівнобедрені трикутники, причому основа цих трикутників повинно бути в 2 рази менше, ніж сторона. В основі кожного трикутника тіста зробити надріз довжиною 1 см, потім згорнути тісто від основи до вершини і загнути виріб, надавши йому форму півмісяця.
Викласти круасани на застелене папером для випічки деко. Залишити круасани для вистоювання на 30 хвилин в теплому місці. Змастити збитим жовтком з молоком, випікати в розігрітій до 190-200 °С духовці протягом 20-25 хвилин.
Готові круасани подавати до столу гарячими.
Контакти
БЕРЕСТЕЧКІВСЬКИЙ ПЛОДОКОНСЕРВНИЙ ЗАВОД
45765
Волинська область, Горохівський район,
м. Берестечко,
вул. Незалежності, 70.
тел/факс: (03379) 95-2-44
тел: 067-332-67-22
e-mail: oazaharchuk@gmail.com