ТМ «ZaXaR» запускає у виробництво новинку – начинку «Яблучна шарлотка»!
Яблучна шарлотка – один з класичних десертів, який має багатовікову історію. Серед випічки – їй немає рівних: пухке тісто у поєднанні з соковитою яблучною начинкою, не залишать байдужими навіть найбільш вибагливих гурманів.
Щодо історії виникнення пирога існує декілька версій. За однією з них етимологія назви шарлотки пов'язана з ім'ям королеви Шарлотти Мекленбург-Штрелицької, дружини англійського короля Георга ІІІ. Згідно з іншою теорією, доволі правдоподібною, назва десерту походить зі староанглійського charlyt, що в перекладі означає «страва зі збитих яєць, цукру і молока».
В Україні цей десерт, що походить із Франції, став популярним, імовірно, через Польщу або Австро-Угорщину, в сучасних країнах, розташованих на її історичних землях, він популярний донині.
«Берестечківський плодоконсервний завод» вирішив цієї зими запустити у виробництво новий вид продукції під ТМ «ZaXaR» – начинку для випічки «Яблучна шарлотка».
Вона стане відмінним доповненням під час приготування найрізноманітніших десертів, булочок і класичного віденського штруделя. У складі начинки лише яблука шматочками та цукор. Однак технологія приготування надає їй неймовірної структури, консистенції та аромату – маленькі скибочки яблучка занурені в густий медовий сироп.
Саме це всі і полюбляють у класичному рецепті яблучної шарлотки:
Для тіста:
- 160 г цукру;
- 160 г борошна;
- 4 великих яйця;
- 1 щіпка солі;
- 0,5 ч.л. розрихлювача;
Для начинки:
- Наповнювач «Яблучна шарлотка» від ТМ «ZaXaR»;
- При бажанні можна додати 1 ч.л. меленої кориці, 60 г родзинок або цедру лимона;
- 1 яблуко для декорування.
Збити яйця з цукром і 1 щіпкою солі у світлу густу масу. Щоб переконатися, що масу вже добре збили, проведіть лінію віночком, якщо вона залишається видимою протягом 1-2 секунд, а потім розтікається, то яйця з цукром вже добре збиті. Якщо ж вона відразу розтікається, то потрібно збивати ще.
Просіяти борошно з розпушувачем в яєчно-цукрову суміш і обережно перемішати лопаткою рухами знизу вгору.
Форму вистелити пергаментом або змастити вершковим маслом, присипати борошном. Вилити ½ частини тіста, викласти начинку «Яблучна шарлотка» від ТМ «ZaXaR», зверху залити тістом. При бажанні, можна декорувати шарлотку скибочками свіжого яблука. Випікати протягом 25-30 хвилин при температурі 180 градусів. Злегка вистиглу шарлотку рясно посипте цукровою пудрою.
Цей десерт моментально перенесе вас в домашню затишну атмосферу. Адже шарлотка, з начинкою від ТМ «ZaXaR» - це завжди яблучно, соковито і смачно!
Контакти
БЕРЕСТЕЧКІВСЬКИЙ ПЛОДОКОНСЕРВНИЙ ЗАВОД
45765
Волинська область, Горохівський район,
м. Берестечко,
вул. Незалежності, 70.
тел/факс: (03379) 95-2-44
тел: 067-332-67-22
e-mail: oazaharchuk@gmail.com