ТМ «ZaXaR» запускає у виробництво новинку – начинку «Яблучна шарлотка»!

08/12/20

Яблучна шарлотка – один з класичних десертів, який має багатовікову історію. Серед випічки – їй немає рівних: пухке тісто у поєднанні з соковитою яблучною начинкою, не залишать байдужими навіть найбільш вибагливих гурманів.

Щодо історії виникнення пирога існує декілька версій. За однією з них етимологія назви шарлотки пов'язана з ім'ям королеви Шарлотти Мекленбург-Штрелицької, дружини англійського короля Георга ІІІ. Згідно з іншою теорією, доволі правдоподібною, назва десерту походить зі староанглійського charlyt, що в перекладі  означає «страва зі збитих яєць, цукру і молока».

В Україні цей десерт, що походить із Франції, став популярним, імовірно, через Польщу або Австро-Угорщину, в сучасних країнах, розташованих на її історичних землях, він популярний донині.

Класична яблучна шарлотка
Класична яблучна шарлотка
 

«Берестечківський плодоконсервний завод» вирішив цієї зими запустити у виробництво новий вид продукції під ТМ «ZaXaR» – начинку для випічки «Яблучна шарлотка».

Вона стане відмінним доповненням під час приготування найрізноманітніших десертів, булочок і класичного віденського штруделя. У складі начинки лише яблука шматочками та цукор. Однак технологія приготування надає їй неймовірної структури, консистенції та аромату – маленькі скибочки яблучка занурені в густий медовий сироп.

Начинка для випічки «Яблучна шарлотка» ТМ «ZaXaR»
Начинка для випічки «Яблучна шарлотка» ТМ «ZaXaR»
 

Саме це всі і полюбляють у класичному рецепті яблучної шарлотки:


Для тіста:

  • 160 г цукру;
  • 160 г борошна;
  • 4 великих яйця;
  • 1 щіпка солі;
  • 0,5 ч.л. розрихлювача;

Для начинки:

  • Наповнювач «Яблучна шарлотка» від ТМ «ZaXaR»;
  • При бажанні можна додати 1 ч.л. меленої кориці, 60 г родзинок або цедру лимона;
  • 1 яблуко для декорування.

Інгредієнти для приготування яблучного пирога
Інгредієнти для приготування яблучного пирога
 

Збити яйця з цукром і 1 щіпкою солі у світлу густу масу. Щоб переконатися, що масу вже добре збили, проведіть лінію віночком, якщо вона залишається видимою протягом 1-2 секунд, а потім розтікається, то яйця з цукром вже добре збиті. Якщо ж вона відразу розтікається, то потрібно збивати ще.

Просіяти борошно з розпушувачем в яєчно-цукрову суміш і обережно перемішати лопаткою рухами знизу вгору.

 

З бісквітним тістом потрібно працювати обережно, щоб зберегти по максимуму його легкість.
З бісквітним тістом потрібно працювати обережно, щоб зберегти по максимуму його легкість.
 

Форму вистелити пергаментом або змастити вершковим маслом, присипати борошном. Вилити ½ частини тіста, викласти начинку «Яблучна шарлотка» від ТМ «ZaXaR», зверху залити тістом. При бажанні, можна декорувати шарлотку скибочками свіжого яблука. Випікати протягом 25-30 хвилин при температурі 180 градусів. Злегка вистиглу шарлотку рясно посипте цукровою пудрою.

 

Свіжоспечена яблучна шарлотка - неповторний аромат
Свіжоспечена яблучна шарлотка - неповторний аромат
 

Цей десерт моментально перенесе вас в домашню затишну атмосферу. Адже шарлотка, з начинкою від ТМ «ZaXaR» - це завжди яблучно, соковито і смачно!

 

Варіанти випічки, яка смакуватиме з новою начинкою «Яблучна шарлотка» ТМ «ZaXaR»
Варіанти випічки, яка смакуватиме з новою начинкою «Яблучна шарлотка» ТМ «ZaXaR»
 

Контакти

БЕРЕСТЕЧКІВСЬКИЙ ПЛОДОКОНСЕРВНИЙ ЗАВОД

45765
Волинська область, Горохівський район,
м. Берестечко,
вул. Незалежності, 70.

тел/факс: (03379) 95-2-44
тел: 067-332-67-22
e-mail: oazaharchuk@gmail.com

Зворотній зв'язок