ТОП-5 новорічних коктейлів на основі яблучного соку ТМ «ZaXaR»

29/12/20

За кілька днів нас чекає Новий 2021 рік. І як завжди, напередодні свята, господині складають новорічне меню і роздумують над тим, якими цікавими стравами та напоями можна здивувати усіх за святковим столом. Ми вирішили підготувати ТОП-5 оригінальних коктейлів на основі яблучного соку ТМ «ZaXaR», які не лише порадують гостей, а й зігріють вас у казкову новорічну ніч.

 

 

 

 

1. Яблучний пунш з журавлиною  

Інгредієнти:

  • Яблучний сік ТМ «ZaXaR» — 1 л.;
  • Апельсиновий сік — 500 мл;
  • Журавлиновий сік — 300 мл;
  • Журавлина — 100 г;
  • Сік 1 лайма;
  • Скибочки лайма та апельсина.

Спосіб приготування:

Змішуємо соки — яблучний, журавлиний, апельсиновий та лаймовий. Розігріваємо, але не доводимо до кипіння. На дно склянки додаємо трохи ягід та кілька скибочок апельсина і лайма. Заливаємо теплим соком.

Пунш з журавлиною
Пунш з журавлиною

2. Безалкогольний яблучний сидр  

Інгредієнти:

  • Яблучний сік ТМ «ZaXaR» — 2 л;
  • Апельсин — 1 шт.;
  • Лимон — 1 шт.;
  • Груша — 1 шт.;
  • Імбир та гвоздика — за смаком;
  • Паличка кориці для прикраси.

Спосіб приготування:

Сік доводимо до кипіння на середньому вогні. Нарізаємо фрукти на скибочки та додаємо у киплячий сік. Натираємо імбир та додаємо у сидр. Також додаємо прянощі. Варимо 5-10 хвилин. Після цього вимикаємо плиту та даємо настоятися протягом години.

Сидр
Сидр

3. Безалкогольний збитень  

Інгредієнти:

  • Яблучний сік ТМ «ZaXaR»  — 0,5 л;
  • Мед — 1 столова ложка;
  • Чорний чай (сухий) — 1 столова ложка;
  • Шматочок імбиру;
  • Спеції та прянощі — за смаком.

Спосіб приготування:

Яблучний сік наливаємо у каструлю. Натираємо імбир та додаємо разом із чаєм. За бажанням додаємо спеції та прянощі. Підігріваємо суміш не доводячи до кипіння. Додаємо ложку меду. Подаємо гарячим, але смакуватиме й у холодному стані. 

Збитень
Збитень

4. Яблучний напій із кальвадосом  

Яблучний коктейль із кальвадосом — оригінальний нормандський гарячий напій із яблучного соку, імбиру та французького яблучного бренді. Цей ароматний напій не тільки зігріває. Він ще й дуже корисний: підвищує імунітет і заряджає бадьорістю.

Інгредієнти:

  • Яблучний сік ТМ «ZaXaR» — 60 мл;
  • Свіжий імбир — 20 г;
  • Кальвадос — 60 мл;
  • 1–2 палички кориці;
  • 1–2 свіжі яблука.

Спосіб приготування:

На повільному вогні розігріваємо яблучний сік, додаємо натертий або дрібно нарізаний корінь імбиру та корицю. Гріємо сік до температури приблизно 75–80 °C, але не кип’ятимо. Вимикаємо вогонь, додаємо кальвадос і настоюємо під кришкою 5–10 хвилин. Проціджуємо та подаємо в айрішах зі шматочками свіжого яблука.

Сік з кальвадосом
Сік з кальвадосом

5. Яблучний сік з медовухою

Такий зігріваючий яблучний сік - це цікава альтернатива глінтвейнам на вині. Українська медовуха, особливо гречана, дуже вдало поєднується з яблучним соком. Гречаний мед робить напій ще цікавішим та з виразнішим смаком. При бажанні, медовуху можна замінити на зубрівку, вона теж дуже добре поєднується з яблучним соком. Поляки, які вважають зубрівку своїм національним напоєм, п'ють її саме так.

Інгредієнти:

  • Яблучний сік ТМ «ZaXaR» — 300 мл; 
  • Вода — 150 мл;
  • Гречана медовуха або 40% питний мед — 100 мл;
  • Гречаний мед  — 1 ч.л;
  • 1 середнє яблуко;
  • 1 паличка кориці;
  • 4 шт гвоздики;
  • 3 горошини духмяного перцю.

Спосіб приготування:

Яблучний сік, воду, кубики яблука та спеції помістити в невеликий сотейник й довести до кипіння, зменшити вогонь до мінімуму і варити 2-3 хвилини. Додати мед та медовуху, повторно довести до кипіння і зняти з вогню. Зняти гарячий яблучний сік з вогню й розлити по сервірувальних склянках чи горнятках, накладаючи до кожного частину варених з прянощами яблук. 

Медовуха
Медовуха

Соки від ТМ «ZaXaR» - це завжди смачно та корисно!

 

Контакти

БЕРЕСТЕЧКІВСЬКИЙ ПЛОДОКОНСЕРВНИЙ ЗАВОД

45765
Волинська область, Горохівський район,
м. Берестечко,
вул. Незалежності, 70.

тел/факс: (03379) 95-2-44
тел: 067-332-67-22
e-mail: oazaharchuk@gmail.com

Зворотній зв'язок